Projekt / Triangeln, Helsingborg

Uppdragsgivare
BAB Bygg AB
Utmaningen
Anpassa klätterplattform mot fasad
Lösning
Klätterplattform med elektriska utskjutbara konsoler Bygghiss GEDA P22 Twin
Effekt
Förbättrad arbetsmiljö & tidsbesparing i fasadarbete

SÄVE Hyrmaskiner började arbeta tillsammans med BAB Bygg redan 2017. SÄVE projekterade fram olika lösningsförslag för bygghiss samt klätterplattform för projektet. Efter ett nära samarbete under cirka ett års tid var lösningen framme. Första etableringen skedde i oktober 2018 där SÄVE monterade fyra bygghissar av fabrikat GEDA P22. Detta var det första montaget där en GEDA P22 var monterad i ett twin uppställ. Men det tog inte slut där. Bygghissarna var framtagna med en specialförankring på hela 6,8 meter, vilket även det var det längsta som hade monterats i kombination med en GEDA P22.

8 månader efter att bygghissarna var etablerade började SÄVE montera klätterplattformar. Klätterplattformar monterades med en höjd på 54 meter och anpassades mot fasaden så att ett säkert och effektivt arbete kunde genomföras. Fasaden hade flertalet utmaningar som SÄVE kunde lösa med hjälp av sina tillbehör till klätterplattformarna. I maskinparken har SÄVE 65 stycken tillbehör som kan kombineras med klätterplattformarna i maskinparken. I detta projekt användes elektriska sliding deck som tar personal 1,6 meter in och ut från fasaden. Sliding decken är konstruerade så att man alltid arbetar innanför räcken. Detta säkerställer att man alltid arbetar säkert samtidigt som du får en enorm flexibilitet med klätterplattformen.

Klätterplattform utrustad med sliding deck. Sliding decken var i projektet 4,2 meter breda och tog BAB 1,6 meter in och ut från fasaden. Klätterplattformarna ger dig rätt förutsättningar för att alltid stå och arbeta med rätt ergonomi. 

54 meter inger respekt och här ser man projektet från en lite annorlunda vinkel. Varje klätterplattform har sin egen tidplan som man mäter tidplanen efter. På detta sätt är det enkelt att planera arbeten och skapa en tydlighet i produktionen.

SÄVE Hyrmaskiner har marknadens nyaste maskinpark med över 110 klätterplattformar. En stor anledning till att klätterplattformen blir allt mer populär är för att det säkerställer rätt ergonomi samt att vi kan montera räcken runt hela plattformen vilket säkerställer en hög säkerhet. Personalen slipper springa i ställningar utan kan istället fokusera sitt arbete på den yta där klätterplattformen är.

Med hjälp av konsoler kan man anpassa klätterplattformen mot fasaden. Detta gör att man kan bygga klätterplattformen runt balkonger, burspråk och gavlar. Detta i kombination med SÄVEs elektriska, skjutbara konsoler som kan köras ut och in 1,6 meter gör att klätterplattformen kan byggas mot alla typer av fasader.

Sliding deck hjälper kunden att komma in och ut från fasaden, för att kunna arbeta effektivt och säkert.

Unika lösningar

Kundunika lösningar för olika projekt, oavsett krav.

Sliding deck hjälper kunden att komma in och ut från fasaden, för att kunna arbeta effektivt och säkert.