Projekt / Centralstationen, Växjö

Uppdragsgivare
SKANSKA
Utmaningen
35 grader lutande fasad
Lösning
Justerbar klättrare med väggchassi
Effekt
Säkert, snabbt och kostnadsbesparande för kund

Klätterplattformen är en produkt som kan användas på alla typer av fasader och det spelar ingen roll om de lutar inåt eller utåt, har balkonger eller andra typer av fasadtyper. Vi på SÄVE Hyrmaskiner är stolta genom att ansvara för hela processen från projektering och framtagning av lösning, montering och demontering av allt material ute på arbetsplatsen samt genom en egen projekt- och arbetsledning. Vi tar ansvar över hela processen, vilket gör att vi utvecklar en enormt stor kompetens efter varje projekt vi genomför.

Våra klätterplattformar monterades i detta projekt till SKANSKA i flera olika formationer. Bland annat som singel klättrare, singel klättrare med minichassi samt twinklättrare med toppkran. SÄVE Hyrmaskiner levererade en komplett lösning med klätterplattformar som gjorde att SKANSKA kunde jobba säkert och effektivt på alla fasader, både lutande som raka.

SÄVE Hyrmaskiner kan leverera toppkranar med en kapacitet mellan 400 kg-1000 kg. I detta projekt kombinerade vi våra toppkranar tillsammans med klätterplattformar i twinuppställ. Detta medförde att belastningen på traverserna som SKANSKA hade inne i tältet minskade och skapade förutsättningar för SKANSKA att montera stommen samtidigt som fasaden. Detta sparade både tid och pengar vilket medförde att SKANSKAs tidsplan blev effektivare.

Klätterplattform i lutning var något helt nytt för SKANSKA och SÄVE Hyrmaskiner innan detta projekt startade, men efter att SÄVE Hyrmaskiner fick ta del av projekthandlingarna så startades ett internt arbete med att ta fram en helt ny sorts klätterplattform. Efter 6 månaders hårt slit tog vi tillsammans med vår leverantör fram en plattform som går att justera till hela 35 graders lutning. Detta medförde att SÄVE nu är först i världen med denna typ av klätterplattform och kan erbjuda våra kunder en fantastiskt bra produkt med kompetens som är oslagbar.

Fasaderna bygger vi med fasadklättrare från SÄVE för att upprätthålla arbetsmiljön och för att få ett bra arbetsflöde. Även på de lutande fasaderna har vi fasadklättrare och det funkar väldigt bra.
Arbetsledare

Unika lösningar

Kundunika lösningar för olika projekt, oavsett krav.

Fasaderna bygger vi med fasadklättrare från SÄVE för att upprätthålla arbetsmiljön och för att få ett bra arbetsflöde. Även på de lutande fasaderna har vi fasadklättrare och det funkar väldigt bra.

Vad behöver du för att öka produktiviteten i ditt projekt?

Kontakta oss så hjälper vi dig.