Projekt / SERNEKE, Ophelias Brygga, Helsingborg

Uppdragsgivare
SERNEKE
Utmaningen
Murad fasad
Lösning
SC8000 Murarklättrare – 3200kg kapacitet
Effekt
Bra arbetsmiljö & effektiv lösning

I Helsingborg utförde vi leverans av bygghissar och klätterplattform till projektet Ophelias Brygga till SERNEKE. Projektet ligger ute i nya stadsdelen Ocean Hamnen och ligger extremt tajt med många nyproduktionsprojekt nära inpå samt vatten på en hel långsida av huskroppen.

Med hjälp av SÄVE Hyrmaskiners kunskap och erfarenhet kunde projektet genomföras med bästa tänkbara resultat. Klätterplattform som användes var vår nya SC8000 Monster. Klätterplattformen har en kapacitet på 4,5 ton som enkelmast. Till klätterplattformen använde vi våra lyftbord. Lyftborden gör så att muraren blir självförsörjande och behöver ej vara beroende av någon annan i produktionen för att utföra sitt arbete.

Klätterplattformar skapar tid åt byggledningen som kan arbeta efter en förprojekterad montageplan som vi på SÄVE Hyrmaskiner hjälper plastledningen att ta fram och följa. Vi hjälper även plastledningen att rita om montageplanen och göra justeringar där det behövs när hinder uppstår löpande i produktionen.

Lyftbordet gör dig självförsörjande

SÄVE Hyrmaskiners lyftbord har en kapacitet på 500kg. Lyftborden tar nästan ingen plats alls och är enkla att styra med endast tre funktioner (upp/ner/nödstopp). När du kombinerar lyftbord tillsammans med våra klätterplattformar blir muraren självförsörjande och kan styra sin produktion helt och hållet utan att vara beroende av någon annan.

Arbeta alltid i rätt nivå med klätterplattform

Som murare blir det ofta tunga arbetsmoment och stillestånd och väntetid när bomändringar och stannplansbommar från ställning och bygghissar skall utföras. När du använder klätterplattform styr du själv vart klätterplattformen skall stanna. Detta ger dig rätt förutsättningar att alltid arbeta i rätt arbetshöjd.

Stor arbetsyta med klätterplattform

Arbetsytan är viktig och du som användare måste få med dig det material och de maskiner du behöver. SÄVE Hyrmaskiner klätterplattformar kan byggas 16,9 meter breda i enkelmast och 48 meter breda med dubbelmast. Vi kan även montera konsoler från klättraren mot fasaden men även från klätterplattformen och bakåt. Detta möjliggör att vi alltid kan bygga klätterplattformen så den anpassas mot fasaden och på samma gång ger klätterplattformen dig som användare en stor arbetsyta.

Unika lösningar

Kundunika lösningar för olika projekt, oavsett krav.

Klätterplattform ger dig en stor arbetsyta