Projekt / E.on:s nya huvudkontor, Nyhamnen, Malmö

Uppdragsgivare
SKANSKA & UBA Glas & Fasad
Utmaningen
Dubbelfasad. Välvd fasad
Lösning
Unik utformning av klätterplattform. Toppförankring. Special klämm
Effekt
Minimalt antal förankringar. Arbetsmiljö. Effektivt arbete och kostnadsbesparande

SÄVE Hyrmaskiner var tidigt ute tillsammans med UBA Glas & Fasad och projekterade potentiella lösningar för klätterplattformar på E.on:s nya huvudkontor i Nyhmanen, Malmö. Byggnaden är unik på det sättet att ena kortsidan och ena långsidan av byggnaden är välvda och består av en dubbelfasad av glas. Från hörna in till mitten av kortsidan var djupet hela 3 meter.


Genom SÄVE Hyrmaskiner kompetens och erfarenhet kunde SÄVE arbeta fram en lösning med klätterplattformar. Klätterplattformarna byggdes så alla ytor av fasaden kunde monteras av UBA Glas & fasad. På byggnaden i övrigt fanns där flera olika spännande och utmanande fasader. Samtliga fasader tog SÄVE Hyrmaskiner fram lösningar på och totalt sett i projektet monterades det 34 st klätterplattformar av modell SC8000. I projektet monterades även 14st toppkranar (MCTC) som monteras på toppen av klätterplattformens mast.

Tillsammans med SKANSKA gjordes där också tidiga projekteringar. SKANSKA hade i projektet ansvaret för bygghissar och fasader som skulle monteras med skiffer. Här använde SÄVE klätterplattformar med höga kapaciteter. Detta för att effektivisera för användarna, totalt hade en klätterplattform med samtliga tillbehör en kapacitet på 3000kg. Klätterplattformarna monterades med toppförankringar på hela 28 meters höjd. Detta medförde att där ej fanns några hinder alls i fasaden.
Bygghissar från SÄVE Hyrmaskiner levererades till SKANSKA. Två stycken ALIMAK SCANDO 650 specialanpassade SÄVE Hyrmaskiner för SKANSKA. Båda bygghissarna hade en korg längd på 3,9meter och 2000kg i kapacitet. Bygghiss förankringar anpassade SÄVE för SKANSKA så inlastning av material kunde genomföras.

Skall du besöka Malmö kan vi varmt rekommendera att ta en sväng förbi detta projekt i Malmö. Vi är säkra på att E.on kommer stormtrivas i de nya kontorshuset. Samtidigt vill vi tacka både SKANSKA och UBA Glas & Fasad för förtroendet och blickar fram mot nya intressanta projekt.

Klätterplattform är en maskin med väldigt stor flexibilitet.

Klätterplattformar kan monteras mot alla olika typer av fasader och ger användaren alltid perfekta förutsättningar för att kunna utföra sitt arbete. 

På bilden till höger ser vi hur fasaden är välvd. Det är hela 3 meter från centrum av fasaden ut till klätterplattformen. SÄVE Hyrmaskiner har justerbara konsoler som gör fasader likt denna möjliga att hantera. SÄVE anpassar alltid klätterplattformen för våra kunder och kan lösa alla olika typer av fasader.

En av våra styrkor på SÄVE Hyrmaskiner är att alltid hitta lösningar i våra projekt.

I detta projekt monterade vi klätterplattformar uppe på balkongerna. Balkongerna var inte mer än 3,5 meter djupa. För att lösa detta monterades klätterplattform med minichassi. Ett mini chassi är endast 1,4x1,4m och kan monteras i förväg, vilket gör att kostnaden reduceras jämfört med andra typer av lösningar. 

Genom att kombinera klätterplattform med ett eller flera tillbehör så förenklas och effektiviseras arbetet för användaren.

Om du arbetar med olika typer av fasadarbeten är vår rekommendation att ta kontakt med oss på SÄVE Hyrmaskiner. Vi kan tillsammans gå igenom olika tillbehör som kan användas just för dina arbetsmetoder. Genom att nyttja våra tillbehör så som toppkranar, så kommer arbetsmiljön bli bättre, arbetet kommer gå snabbare, hyreskostnaderna minska och sjukskrivningar minska.

Unika lösningar

Kundunika lösningar för olika projekt, oavsett krav.

Vi står alltid i rätt höjd, bra för murning, klarar mycket vikt. Vi laddar klätterplattformen själva, ingen ställning som är i vägen, slipper ändringar, fantastiskt!