Projekt / Hököpingeskolan

Uppdragsgivare
Otto Magnusson
Utmaningen
Fristående Klätterplattform
Lösning
Planering som sparar tid och förenklar
Effekt
Ren arbetsplats Frigör yta Sänkta kostnader

I Hököpinge utanför Malmö byggde Otto Magnusson en ny skola under 2022-2023. Som ni ser i videon så har skolan en speciell form och fasaden varvas med både murning och glaspartier. Precis som SÄVE Hyrmaskiner vill arbeta så var vi tidigt ute i projektet. Otto Magnusson blandade in SÄVE Hyrmaskiner redan innan de vunnit projektet. Detta var ett smart drag av Otto Magnusson, då de använde oss på SÄVE Hyrmaskiner på rätt sätt och nyttjade vår erfarenhet för att tidigt hitta bästa lösningen med klätterplattform.

Vi på SÄVE Hyrmaskiner vill vara med tidigt i projekten. Detta för att vi tycker det är otroligt roligt och utvecklande att få vara med och bidra till att hitta så smarta och effektiva lösningar som möjligt. I detta fall var det en av många parametrar som gjorde att Otto Magnusson kunde vinna projektet. På SÄVE Hyrmaskiner fokuserar vi på att hyra ut bygghissar och klätterplattformar. Men vår uthyrning av bygghissar och klätterplattformar är så mycket mer än att hyra ut en bygghiss. Vi är ett företag som består av unga och drivna förmågor. Vi är intresserade av våra maskiner och vill utvecklas och bli de bästa rådgivarna till våra kunder.

I projektet i Hököpinge till Otto Magnusson har SÄVE Hyrmaskiner i egen regi utfört allt arbete. Planeringen har utförts av Teknisk säljare och projektledare. Vi har därefter haft montörer och servicepersonal som monterat och underhållit vår klätterplattform löpande under projektet. Genom att SÄVE Hyrmaskiner endast arbetar med egen personal när vi hyr ut bygghissar och klätterplattformar kan vi kvalitetssäkra hela kedjan. Detta är unikt i Sverige då fler och fler aktörer har valt att gå en annan väg och inte ha egen personal. Titta gärna på vår video och ni får gärna höra av er till någon av våra depåer i Blekinge, Malmö och Göteborg om ni vill ha kostnadsfri rådgivning, utbildning eller offert till era kommande projekt.

När du använder en klätterplattform så är det alltid användaren på maskinen som bestämmer vilken nivå klätterplattformen skall stanna på. Detta görs med hjälp av en körkontroll som finns på klätterplattformen. Med denna kan användaren kör upp/ner/stanna exakt som hen vill.

Fördelarna med detta är att du som användare och kund slipper att synka olika arbetsgrupper. Detta ger dig en tidsbesparing som vi alla är vinnare på. Speciellt slutkunden, oftast totalentreprenören som kan lägga fokus och tid på andra delar i projektet.

Vi vet alla hur det känns när inte de personliga inställningarna är rätt. Skorna för tajta eller förstora skapar irritation och fokus läggs inte där det skall vara.

Samma tanke har vi på SÄVE Hyrmaskiner när det gäller rätt arbetshöjd. Med traditionell ställning behöver användaren arbeta i obekväma arbetsrörelser. Ändringar och justeringar görs oftast endast för den som utför murningen av fasaden.

När du använder en klätterplattform hamnar alla arbetskategorier i rätt arbetshöjd utan extra kostnader på justeringar. Detta skapar förutsättningar som gör att alla olika arbetskategorier sparar tid, men framför allt sparas energi och människans kropp.

Kvalitén av arbetet i projektet lyckades murarföretaget Malmö mur och puts AB utföra i väldigt hög klass.

På SÄVE Hyrmaskiner gillar vi murade hus och tycker det skapar väldigt fina miljöer att både bo och arbeta i.

Unika lösningar

Kundunika lösningar för olika projekt, oavsett krav.

Vi frigör ytor i projektet för andra entreprenörer i projektet