Projekt / Kommunhuset, Växjö

Uppdragsgivare
SKANSKA
Utmaningen
Liten markyta samt lutande fasad
Lösning
Roterbar klätterplattform monterad på lutande fasader
Effekt
Säker arbetsmetod samt kostnadsbesparing

SÄVE Hyrmaskiner har genomfört ett projekt tillsammans med SKANSKA där vi på SÄVE är först i världen med att använda roterbara chassin i kombination med klätterplattformar. SÄVE arbetar nära våra partners i utvecklingen av nya tillbehör och vårt roterbara chassi är endast 1 av de 65 olika tillbehör vi kan erbjuda våra kunder. Tillbehören gör så att våra kunder kan arbeta säkert, kostnads effektivt och förenkla arbetsmomenten. SÄVE erbjuder en komplett lösning från ritningsstadiet till färdigmonterad produkt ute i varje projekt.

Genom att använda oss utav marknadens starkaste infästning kunde vi montera infästningarna in genom fönsterna. Med denna förankringsmodell kan vi ha upp till 18 meter mellan varje infästningspunkt i fasaden. Detta betyder att man kan bygga ett 12 våningshus med endast 2 st förankringar. Detta är ett extremt bra alternativ till både renoveringsprojekt och som här i Växjö vid nyproduktion.

Vi är först i världen med att kunna leverera klättrare som vi kan rotera 35 grader i både positiv och negativa lutningar. Detta gör så att våra kunder kan behålla en bekväm arbetsposition och ha verktyg samt material nära till hands. På detta sätt skapar vi en perfekt arbetsmiljö i situationer där våra kunder tidigare haft stora bekymmer med att lösa komplicerade arbeten som dessa.

Även på de raka fasadytorna använde SKANSKA klätterplattformar från SÄVE. På detta sätt använde SKANSKA våra klätterplattformar för hela projektet och monterade samtliga väggparti med hjälp av dessa. Med detta projekt har SÄVE visat att klätterplattformar är en produkt som hjälper våra kunder att förbättra arbetsmiljö, skapa en renare arbetsplats med mycket mindre belamring än de traditionella metoderna som vi oftast ser på dagens arbetsplatser.

Unika lösningar

Kundunika lösningar för olika projekt, oavsett krav.

Infästningarna är placerade genom fönsterna, detta för att ej påverka SKANSKAs fasadarbete